Dobrý večer, páni Petrovia, toto je môj príbeh:
Pred 27 rokmi mi vybrali krčné mandle. Doteraz nechápem, prečo som si ich dala vybrať, keď som ani nebývala často chorá. Lekár mi to navrhol, keď som raz mala angínu a ja som súhlasila. Veď predsa lekár vie, čo robí, nie? 🙂
Vtedy som si vôbec neuvedomovala, že každý orgán v tele plní svoju funkciu. Po operácii sa u mňa prejavila alergia – na múku, prach, roztoče, jačmeň, raž a pod. Na alergológii som natrafila na staršieho lekára na dôchodku, ktorý sa strašne rozčuľoval, že všetci “krčiari” iba vyberajú mandle a na alergológii sa potom plnia ambulancie. Najväčší problém som mala pri práci s múkou. Keďže som s ňou prichádzala často do kontaku, dokonca aj pri práci, bolo to veľmi obťažujúce. Pred prácou s múkou som si musela dať tabletku, na tvár rúško s filtrom a takto som fungovala 27 rokov. Keď som asi pred troma-štyrmi mesiacmi náhodou natrafila na Tajomstvá zdravia, začala som meniť svoj jedálniček. Podľa rád p.Planietu som zo stravy v prvom rade vyradila mliečne výrobky, chlieb a pečivo a postupne aj sladké a moja alergia sa po dvoch mesiacoch vytratila.
Som šťastná a nesmierne vďačná za všetky rady.
Monika